lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kennelin uudet kotisivut

Hei kaikille! 😊
PÀÀtin tehdĂ€ kennel-sivut blogspottiin, kun nĂ€mĂ€ ovat huomattavasti helpommat kuin edelliset nettisivut! LisĂ€ksi minusta on kiva, kun tĂ€nne voi kirjoittaa kuulumisa ja kaikkia tekemisiĂ€ katalan ja muiden koirien kanssa. 😊

Aluksi voisin kuitenkin kertoa vÀhÀn koiristani!
MeidÀn perheeseen kuuluu neljÀ koiraa Viivi, Diesel, Nafta ja Tirppa. LisÀksi kaksi kissaa Viuhti ja Tiuhti, joten arjessa riittÀÀ ihan kivasti puuhastelua..

Diesel
EnsimmĂ€isenĂ€ koirana meille on tullut pitkĂ€karvainen mĂ€yrĂ€koira Diesel, joka tĂ€yttÀÀ vappuna 4-vuotta.  Dieselin kanssa metsĂ€stetÀÀn, lenkkeillÀÀn, hiihdetÀÀn ja olen myös yhdessĂ€ mĂ€tsĂ€rissĂ€ kĂ€ynyt! Diesel on oikeastaan kaikkien suosikki ja kaikki haluaisivat viedĂ€ sen aina mukanaan, kun se on niin kiltti ja rauhallinen. Diesel ei ylimÀÀrĂ€isistĂ€ asioista vedĂ€ ressiĂ€, vaikka sille on tapahtunut pienen elĂ€mĂ€nsĂ€ aikana vaikka ja mitĂ€.. 😀 mm. pari mĂ€yrĂ€koirahalvausta, auton alle jÀÀminen jne.. kaikista ollaan kuitenkin selvitty aika helposti! 😅 Diesel on siis aika sitkeĂ€ sissi ja talon ainoa jĂ€tkĂ€.😊


Dieselin lempipaikka😊

Löpö
Kun Diesel oli n. 1,5-vuotias, otettiin sille ensimmĂ€inen kaveri Suomenajokoiramix Löpö. Diesel mökötti ensimmĂ€iset pari viikkoa, kun ei ollutkaan enÀÀ keskipisteenĂ€ mutta Ă€kkiĂ€ LöpöstĂ€ tuli Dieselin kaveri. Kaveruus jĂ€i kuitenkin lyhyeksi, sillĂ€ Löpö jĂ€i auton alle vain 4-kuukauden ikĂ€isenĂ€đŸ˜ą Löpön lĂ€htö oli kaikille kova paikka!



đŸ’—đŸ‘Œ


Nafta
Pari kuukautta Löpön kuoleman jĂ€lkeen meille tuli VenĂ€jĂ€najokoiramix Nafta. Nafta oli pentuna aika itsepĂ€inen ja vilkas mutta nyt Naftalle on tullut jo jĂ€rkeĂ€ pÀÀhĂ€n.😁 Naftaa kĂ€ytetÀÀn pÀÀsÀÀntöisesti jĂ€nismetsĂ€llĂ€, talvella vedetÀÀn potkuria ja kesĂ€llĂ€ kĂ€ydÀÀn pyörĂ€lenkeillĂ€! Nafta on aikamoinen sylivauva vaikka onkin aika iso..😁 Nafta tĂ€yttÀÀ marraskuussa 3-vuotta.






Viivi
Katalonianpaimenkoira Sinisimpukan Hilda "Viivi" tuli meille 4-vuoden ikĂ€isenĂ€, kun helluni Ă€iti muutti omakotitalosta rivitaloon! Viivi on todella Ă€lykĂ€s koira ja se on osa syytĂ€ miksi kiinnostuinkin rodusta. Viivin kanssa voi oikeastaan tehdĂ€ ihan mitĂ€ vaan, vĂ€hĂ€n aikaa tĂ€ytyy vain harjoitella ja se on siinĂ€! Ainoa haaste on kĂ€rsivĂ€llisyys mutta muuten on vain itsestĂ€ kiinni paljonko jaksaa kouluttaa. Viivi tarvitsee pĂ€ivittĂ€in paljon erilaisia aktiviteetteja. 
Viivin kanssa kĂ€ymme nĂ€yttelyissĂ€, josta tĂ€hĂ€n mennessĂ€ paras arvosana on ERI eli erinomainen. KesĂ€isin Viivin suuri intohimo on uiminen ja keppiĂ€ saisi nakata varmasti kokopĂ€ivĂ€n, eikĂ€ Viivi kyllĂ€styisi. Talvisin kĂ€ymme potkuri lenkeillĂ€ ja hiihtĂ€mĂ€ssĂ€. ViivillĂ€ on talvellakin lempiharrastus, nimittĂ€in rĂ€ystÀÀn alla juokseminen ja odottelu, ettĂ€ lunta tippuisi.. VĂ€lillĂ€ voi mennĂ€ parikin tuntia juostessa, komentaessa ja hyppimisessĂ€, ettĂ€ lunta saa suuhunsa!😅 Viivi ei kuitenkaan ole tyhmĂ€, sillĂ€ harrastaa tĂ€tĂ€ vain sellaisilla lauhoilla ilmoilla, kun lumi oikeasti tippuu katolta.



Kuvautin Viivin viime kevÀÀnĂ€, josta tulokseksi tuli :lonkat B/B ja kyynĂ€reet 0/0 ja silmĂ€t tĂ€ysin terveet. SyksyllĂ€ ViivillĂ€ oli juoksu ja kĂ€vimme EtelĂ€-Suomessa astutusreissulla. Uroksena oli Santtulan Orvar eli Santos mutta sillĂ€ kertaa astutus ei onnistunut, kun aikaa meillĂ€ oli vain viikonloppu ja astumisaika ei ehtinyt kohdalleen. Nyt odottelemmekin juoksua huhti-toukokuulle ja kokeilemme ilman kiirettĂ€ uudestaan! Toivottavasti tĂ€llĂ€ kertaa onnistuisi ja saisimme pikku-ViivejĂ€ ja Santoksia!😍 Viivi tĂ€yttÀÀ 15.3 6-vuotta.

Viivi pienenĂ€ 😊


Helluspari 💘



Tirppa

PitkĂ€karvainen mĂ€yrĂ€koira narttu Designing stars black russian "Tirppa" tuli meille vĂ€hĂ€n ennen joulua 2016. Tirppa on Dieselin Ă€iti, kohta 9-vuotias. Tirppa tuli meille, koska tarvitsi kipeĂ€sti uuden kodin. Tirppa on tosi iloinen ja nauraa aina kun tullaan kotiin. Tirpalla löytyy myös luonnetta ja on ollutkin joskus kolokoirana. Tirpan kanssa kĂ€ydÀÀn hiihtĂ€mĂ€ssĂ€ ja potkuri lenkeillĂ€! 😊 Tirppa on porukan vanha rouva! 💖




Huh, tĂ€ssĂ€pĂ€ oli pieni esittely koiristamme! 😊

Tiuhti&Viuhti

Tiuhti ja Viuhti tulivat meille jouluna 2015 kajaanista! Eli kisut tĂ€yttĂ€vĂ€t syyskuussa 2-vuotta. Tiuhti on narttu kissa ja on noin puolet pienempi kuin Viuhti. Viuhti on salakavalasti pirullinen kollikissa, sillĂ€ se ensin tulee rapsutettavaksi mutta yhtĂ€kkiĂ€ saattaa puraista. 

Tiuhti tykkÀÀ majailla pahvilaatikossa..😂



Huomenna on Torniossa ryhmĂ€nĂ€yttely, jonne mennÀÀn Viivin kanssa. Toivotaan, ettĂ€ Viivi on tuomarin mieleen! 😊

-M- 😊






Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti