maanantai 21. tammikuuta 2019

Uuden vuoden kuulumiset

Heipä hei ja ihanaa uutta vuotta kaikille!

Meillä on uusi vuosi vaihtunut todella upeasti! Hilman kanssa käytiin 13.1 Kajaanin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Hilma-neiti teki kunnon yllärit mammallensa ja nappasi kehästä mukaan sertin, kansainvälisen sertin sekä rotunsa parhaan!!😎😍 Itseä hieman jännitti, sillä Hilma sai viime vuonna traumat Posion näyttelyssä, kun tuomari oli koskettamassa Hilmaa ja jollakin kaatui näyttely pöytä vieressä samaan aikaan.... Siitähän neiti sitten reagoi Oulun näyttelyssä, eli oli varmaan yhdistänyt tömähdyksen tuomariin. No aika oli näköjään tehnyt neidille tehtävänsä ja Hilma oli näyttelyssä aivan viili pyttynä. Makasi vaan selällään ja odotteli omaa vuoroansa. Ihmettelin jo ennen kehää Hilman rentoutta, kun sitä tultiin puhuttelemaan ja aivan vierailta ihmisiltä halusi lisää silitystä ja makasi selällään. Se oli selvästi hyvä merkki!😄

Tuomarina Hilmalla oli Serbiasta Davidovic Nenad. Huippu tuomari kaikin puolin! Oli varmasti näyttelyn nopein. Tuomari kävi Hilman läpi, juoksutti ympyrän, seisotti ja sen jälkeen olikin jo ruusukkeet kourassa! Jännitin hiukan, miten Hilma suhtautuu mies tuomariin mutta Hilma oli aivan niinkö kotonansa tuttujen kesken. Arvostelustakaan ei ole valittamista, aivan mahtava. Arvostelu: Hampaat OK, oikea pää. Tummat silmät. Erinomainen eturinta. Erinomainen ylälinja. Oikea alalinja. Oikea häntä. Tyypillinen turkki. Liikkuu hyvin.
Teeth ok. Correct head. Dark eyes. Excellent front. Excellent topline. Correct downline. Correct tail. Typical coat. Well moving.


Nyt ei auta kuin lähteä metsästämään lisää sertejä, jos saataisiin neidistä vielä valio!😎 Näyttelyitä kesän aikana kierrellään suhteellisen ahkerasti, aina kun niitä sattuu olemaan lähellä. Meillä on huippu etu, että asutaan niin lähellä Ruotsin rajaa, ettei matka ole este. Ne ovat kohta lähempänä kuin Suomen näyttelyt. 

Pentu kyselyitä on tullut jonkin verran. Hilman kuvautan keväällä tai kesällä ja jos kaikki näyttää hyvältä aletaan etsimään Hilmalle hellua. Se onkin sitten eri asia löytyykö se Suomesta vai mistä. Vielä ei kuitenkaan aivan heti ole pentuja tulossa.

Viivi viettää rauhallisia päiviä kotosalla tai ainakin silloin rauhallisia, kun Hilma ei ole kotona..😂 Hilma tykkää komentaa Viiviä aika reilusti. Näyttää ettei Viivin korva saa koskaan olla muualla kuin Hilman suussa. Onneksi Viivi kuitenkin välillä ärähtää, kun loppuu hermo kakaraansa. Viiville on tullut ihan mahtava karva sen jälkeen, kun leikkasin sen lyhyeksi. Takkuja ei ole enää kuin korvien takana, joita Hilma rakastaa syödä. Jospa Viivikin pääsisi vielä joskus pyörähtämään näyttelyissä, kun karva alkaa olemaan oikeassa mitassa. 
Facebookissa pääsee seurailemaan meitä enemmän sivulla facebook.com/kennelkarvakatalan/ 😊
Ihanaa kevättä kaikille!🔆
-M-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti